Cesta kolem světa 2026
Láká mě vidět něco futuristického. Chci vidět trochu jiný svět, nasát atmosféru. Mam rád mrakodrapy, neony, neobvyklé věci. Láká mě stará japonská architektura, ale i gastro. Zatím jsem směr východ byl v Bangkoku, Singapuru, Kuala, Hongkongu a Taipei. Ale předpokládám, že tohle bude něco, co si nedokážu představit, nebo mě to minimálně překvapí. Zatím není nic konkrétního. Ale nechci tomu dat více jak 3 dny (delší zastávky ve městech mě většinou fyzicky likvidují 😀).
Tak jsem koukal, že politická situace ve světě nám zajišťuje rychlou cestu kolem světa od Lufthansy na zpáteční letenku do Tokia. Aktuálně LH716 a LH717 “oblétají”zeměkouli.
BTW: Koupil jsem třetí segment (Tokio NRT- Honolulu) v eco u ANA za míle (v C to bohužel u LH nejde). Takže se mi asi splní ta a380 :)
Kráása, a hlavně tahle A380 je nádherná želvičkováá, už mám model doma, v dubnu nás to čeká taky.
Chtěli jsme taky původně obletět celou zemplacku, vyvézt tatíka na narozeninový výlet pořádný, ale nakonec jsme koupilu zpátečku do Tokia a z tama si uděláme výlet na Oahu na týden. Ty se tam jak dlouho zdržíš? Nějaké plány tam?
@Michaela:
Variant je více, ale zatím jsou 2 hlavní.
1 ) Honolulu (max 3 dny na pláži a relax)-> Auckland-> Santiago de Chile-> Cusco (vystup na Machu Picchu)-> Evropa asi přes Madrid domů…
2 ) Honolulu-> (až do soboty, treky, koupání)-> Tahiti (létá pouze 1x týdně) -> Bora Bora -> USA -> Evropa
Druhá varianta je velmi málo pravděpodobná.
Pořád hledám zajímavý způsob, jak se dostat přes Pacifik a program po cestě.
Včera mě napadlo obětovat 1 ze 3 dní v Tokiu na výstup na Mt. Fuji 😀( Pico de Teide jsem dal za noc, tak by tohle snad šlo za den 😂 )
Výstup na Fuji během dne nahoru a dolů se stihne snadno, ale jestli to myslíš včetně dopravy z Tokia a zpět, tak to teda nevím.
Představa hodně na hrubo je přespat v Gotemba, pak bus pod kopec a vylézt Subashiri trail. Seběhnout po Fujinomiya trail + bus a jet z Fuji Shinkanzenem zpět do Tokia. Případně naopak. Ale je to jen úvaha, když to bude nesmysl, tak se na to vyprdnu.
V Pacifiku je celkom dobrý prestupný bod Nadi na Fiji s viacerými dopravcami rôznymi smermi
Mně spíš děla problém jak se dostat přes Pacifik na východ. Nejlépe do jižní Ameriky a hledám nějaký trik jak to prolevnit. Létá to do Santiaga z Aucklandu, Sydney a Melbourne. Přímo z těchto měst je to nejdražší (17-35tis.). Levnější je to s přestupem z přilehlých měst (např. Sydney-> Melbourne-> Santiago je o trojku levnější než Melbourne-> Santiago 😀). A samozřejmě nejlevnější je to do jižní Ameriky přímo z Havaje přes USA a např Panamu 😀
Zatím je nejlepší cena za trasu Havaj->Sydney(JETstar)-> Melbourne-> Santiago (LATAM). To by se dalo celé v ideálním případě pod 20…
Bohužel si v této oblasti nelze pomoct mílemi z Miles&More…
Momentalne jsou nejake blokady a problemy s pouzitim vlaku do Aguas Calientes, i s tim turistickym autobusem z Aguas Calientes ke vstupni brane do arealu Machu Picchu.
Lze se tomu vsak vyhnout pesimi pochody od Hidroelectriky (asi 10 km za 2 hodiny) a zpet. A pak i pesim vystupem a sestupem po dlouhych schodech (dalsi 2 hodiny tam a 2 hodiny zpet).
Snad uz se tyto zmatky pristi rok 2026 nebudou opakovat. Alternativne muzes zvolit navstevy nemene zajimavych lokalit jako treba Choquequirao nebo Kuélap.
Ahoj.
Měl jsem volný víkend, takže bylo na čase se posunout v plánování. Bohužel samé špatné zprávy:
Jižní část Pacifiku nejde přeletět za míle (ani se statusem, prostě nevypisují award sedačky na všech segmentech (Latam, Qantas, Air New Zeland)).
JetStar nebude již létat Honolulu- Sydney, tzn. jednosměrka 12tis. plus.
Takže jsem na horké lince zrušil award let z Tokia do Honolulu a koupil jiný za cash.
Aktuálně je plán takto:
Pevný termín je 11.7.-26.7
11.7.: LH, Praha-Frankfurt- Tokio, 747-8 First award, 7200 ,- (+míle MM) koupeno
-12.7.- 13.7.: Kjóto, nebo Mt. Fuji
Šinkansen
-14.7.-15.7. .: Tokio
15.7.: Fiji Airways, Tokio- Nadi, a330-300 eco, 4300 ,- koupeno
-16.7.- 20.7.: Fiji
20.7.: Air New Zeland, Nadi- Auckland, eco cca 5800 ,-
-20.7.-21.7.: Auckland
21.7.: Latam, Auckland- Santiago- Lima, eco cca 13000 ,-
-21.7.-22.7.: Lima
22.7.: Latam, Lima- Cusco, eco cca 900 ,-
22.7.: Cusco- Machu Picchu, vlak cca 2200,-
-22.7.-24.7.: Machu Picchu Pueblo (23.7. na kopec)
24.7.: Bus zpět do Cusco
-24.7.-25.7.: Cusco
25.7.: Avianica/ LH, Cusco- Bogota- Frankfurt- Praha, award business
6800 ,- (+MM míle)
(není pevně dané), ale 26.7., v noci, bych byl rád v Praze.
Krom koupených, je pevný termín v Cusco a Machu Picchu. Rád bych zachoval i datum letu Auckland- Santiago- Lima (ještě je varianta Sydney- Santiago- Cusco, cca +3000,-, samozřejmě z Nadi bych letěl do Sydney).
Pro zajímavost, na tomto letu budu v cíli dříve, než odletím.
PS.: samozřejmě zde nepíšu časy, ale dost s časy odletů pracuji, stejně tak s výběrem sedaček, dopravou v destinacích atd.
Celkem za letenky cca 38.000 ,- (+ 190.000 MM miles)
Machu Picchu Pueblo: mít to takto uprostřed (22.7.-24.7.) je velmi bezpečné z hlediska přípojů, ale pokud vše vyjde, budeš se tam už nudit. Vstupy jsou nyní na přesně dané sloty a pokud máš dopolední, po poledni jsi v pueblo a tam není co dělat. Jen horké prameny na kopci a tam možná už zajdeš po příjezdu vlakem.
Bohužel pokud bude varianta letu Auckland- Santiago- Lima , tak přiletím z Limy do Cusca dopoledne. Pojedu odpoledním vlakem 22.7. ve stejný den do Puebla, kam přijedu už za tmy.
23.7. dopoledne Machu Pichu, odpo Pueblo a 24.7. ráno pěšky do Hidroelectrica + Bus do Cusco.
Ve variantě letu Sydney- Santiago- Cusco budu 21.7. pozdě večer v Cusco a mohu s tím pak pohejbat.
Pokud myslíte tím Pueblem Aguas Calientes, tak tam bych se zdržoval co nejmíň. Je to jako neperuánská pěst na oko, Disneyland v Posvátném Údolí.
Ale pokud jsou teď vstupenky do Machu Picchu jen na dané okruhy, tak tam asi už nelze zůstat celý den, vylézt na Huayna Picchu a Huchuy Picchu, zajít k Templo de la Luna nebo k Puente Inka, jako to bylo možné například v roce 2005.
Ahoj.
Skromný dotaz.
Doporučíte nějaký hodně pěkný ostrov a ubytko na Fiji vzdálený tak do 2-3hodin od hlavního ostrova. Na 3-4 noci. Nejlépe tak do 7tis./pokoj noc. Přílet do Nadi bude brzo ráno a odlet si zvolím jak chci. Hodně pěkná pláž, nemusí to být nějaký luxus, ale musí být čistý a opravdu dobře hodnocený :) Jako umím si to srovnat na Booking, ale jde mi i o opravdu pěkné a dobré místo.
dík
Tak jsem dnes zařval na peníze a koupil letenku od Latam na 20.7. v routingu Auckland- Santiago- Lima za 13200,-
Jsou to šílené peníze. Navíc samotný segment Auckland- Santiago by stál 15700,-. Bohužel jinak to v této části světa nejde.
Na Fiji jsem na 4dny a 3 noci vybral Octopus resort na ostrově Waya.
Vtipná je nabídka dopravy na ostrov. Buď jejich loď za cca 2200,-, nebo veřejný katamarán za 2200,- nebo vrtulník za 8000,-
Teoreticky by to podle pravidel MM melo byt prave v AUS, NZ a Oceanii (a mezi temito regiony) hodne vyhodne a levne za mile - protoze to maji myslim jako jeden velky region a poplatky jsou relativne nizke a mil to žere málo. Ale v praxi asi realne vubec awardy nevypisují? On line to nejde zkusit, pres call Te odmitli?
Řešil jsem to na více místech včetně linky a zjištění je takové, že vůbec nevypisuji awardy pro nikoho. Jinak by to bylo za 40tis MM v eco a 70MM v C. Pozitivní je, že mi zbyde dostatek mil, abych vymyslel kudy z Cusca/Limy do Evropy v něčem co za to bude stát. Nekdo nějaký nápad?
Kdybys to chtěl mít zajímavější - za míle by se mělo dát dostat z GRU přes Afriku do Evropy. Všechny aerolinky jsou pod Star Alliance, tak by to mělo jít v rámci Miles&More:
ADD - Etihad, tam by mohla být i pěkná byznys třída (taky létají z Ria a Aires)
JNB - South African Airways - ti měli na krátkém skoku po Africe v Y fakt dobrý catering. CPT létají taky, ale dálkovky z ní asi ne.
Ještě by v rámci oneworldu měla jít Royal Air Maroc přes Casablanku (CMN). Zase z GRU nebo Ria.
Držím palce.
Z Brazilie by to melo jit pres MM mile hodne levne a temer bez poplatku a to i v C (Brazilie asi zakazuje palivove priplatky), plati to jen pri jednosmerce z Brazilie do Evropy (ne obracene a ne pri zpatecce). Nevim, jestli je to tak vyhodne i treba z Peru, mozna se Ti vyplati prelet do Brazilie a jednosmerku koupit az z Brazilie do Evropy pres mile MM.
Ahoj.
Díky za tipy. Zatím mi to vychází nejrychleji a nejlépe s Turkish z Bogoty přes Panamu a Istanbul. Bude tam létat a350 s novou kabinou a asi bych chtěl zkusit ty jejich kuchaře. Blbé je, že z Cusca to budu muset v pátek samotným letem bez garantovaného přestupu v Bogotě. Ale pokud poletím v sobotu z Bogoty, tak budu mít půl dne v Istanbulu a přiletím po 8 ráno v pondělí a v 9 jsem v kanclu 😂
Ještě na to budu muset kouknout :)
Bohužel do Brazílie to nestíhám, i když těch letu je tam mraky. Léta tam 747-8, bohužel LH. Akorát ta horní paluba je super, ale trochu hlučná.